Nu blir det lätt att hitta rätt!

Postad av: Redaktör StockholmsNytt,

”De värsta träskmarker jag någonsin besökt”, var det bittra omdömet om stockholm.se jag fick från en stockholmare för ett år sen. Vi som jobbar med stockholm.se får ofta höra att det är så svårt att hitta på sajten, eftersom den innehåller så mycket information. Stockholm.se innehåller omkring 50-60.000 sidor och har växt enormt de senaste åren.

Det har blivit allt svårare att hålla ordning och reda på allt och därför har vi nu tagit fram en ny navigationsstruktur. Ämnesingångarna i navigationen ska nu göras ömsesidigt uteslutande för att det inte ska vara några tveksamheter vad man kan förväntas hitta under varje ämnesingång.

Framförallt ska vi också komprimera och ta bort det som är överflödigt. Information som tidigare funnits utspridd på flera olika ställen på sajten ska nu samlas ihop och presenteras enhetligt. Ledstjärna i denna informationsrensning har varit ”hälften ska bort”.

Varje ämnesingång har tagits fram av en arbetsgrupp där vi blandat redaktörer och sakkunniga från olika förvaltningar. Detta har ställt stora krav på att vi ska samarbeta över förvaltningsgränserna och ibland har diskussionerna blivit riktigt heta. Nu återstår att se vad ni tycker om den nya ämnesstrukturen och om det har blivit enklare att hitta rätt.

Nu har vi publicerat två ämnesingångar, Kultur & fritid och Bostad & hushåll. I slutet av januari kommer fler ingångar att publiceras.

Välkommen att tycka till!

Kategori: Tyck till!


54 kommentarer

 1. Jag för min del bryr mig inte ett smack om vilken stadsdel jag tillhör. Jag är inte ens säker på vilken stadsdel jag ska bo i imorgon, flyttar ikväll!

 2. Hej

  Tycker det vore bra om hjälp kan kan få vore samlat under familj omsorg/äldreomsorg resp handikappomsorg . Nu får man gå till familj omsorg/stöd och rådgivning för att hitta hemtjänst resp stöd och rådgivning/stöd i vardag för att hitta avlastning och ledsagning. Känns som de olika insatserna för respektive kategori ligger här och där. Varför ligger hemtjänst just där det ligger och inte i stöd i vardag tex?
  Varför ligger advokatjour under stöd till familjer? Jag har ingen familj och för mig är det mer logiskt att det skulle ligga under ”Stöd i vardag”?

 3. Det är så liten text överallt!
  Även på den officiella hemsidan .För att textstorleken skall se ut som den brukar måste jag gå in och anpassa sidan och välja störst teckenstorlek för att det skall se ut som det brukar.
  Även denna text jag skriver just nu är pytteliten. Alla andra hemsidor i min dator har normal textstorlek, så jag tror inte det är fel på mina inställningar.

 4. Joakim Regnström

  Ni tycks ha missat en väsentlig liten ”detalj”. Tidigare kunde man skriva in http://www.stockholm.se/kista och direkt hamna på Kista stadsdelsförvaltnings ”hemsida” och där läsa om allt som rörde ens närhet. Det går inte längre, vilket gör att ni kommer att tappa användare som 1) Har bokmärken som pekar så, 2) Bloggar och andra hemsidor som länkar dit, 3) Sökmotorer kommer att ”nedgradera” sökresultat när de upptäcker att sidorna inte längre finns.

  En gammal URL ska inte ”krascha” utan man ska flyttas till den nya sidan om en sådan finns, annars till en informationssida att strukturen är ändrad, en innehållsförteckning eller liknande. Oproffsigt att bara låta webbservern skicka ut sin standard-felsida att sidan inte finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments