Stockholmarnas synpunkter gjorde skillnad

Postad av: Dag Kättström,

Nu har vi tagit det första stora steget framåt med nya stockholm.se sedan vi visade upp den första versionen ‘Beta 0.1′ för för drygt två veckor sedan. ‘Beta 0.2′ är här. På flera punkter har kritiken från er invånare givit resultat.

Framförallt gäller det kontrasterna. Många reagerade direkt på svårlästa partier som menyn till vänster, den blå huvudmenyn och texten som man uppfattade som för grå. Beta 0.2 är tydligare på alla punkter. Jämför själv:

beta12.jpg

Före och efter. Den blå balken är mörkare för att den vita texten ska synas bättre. I vänstermenyn har texten blivit mörkare och större. Pilarna finns bara där om det finns mer innehåll att se. Den svarta texten är svartare och alla rubriker större och mörkare.

Även ikonen för ‘Rapportera fel’ har förändrats. Den förra kändes enligt flera kommentatorer som om det redan var fel på sidan. Vi kommer inom kort att presentera ytterligare ikon-förslag för er att ta ställning till.

Nytt är också att vi förberett för avdelningen ‘Innehåll A-Ö’. Den kommer snart att börja fyllas på och fungera som en vägvisare både till webbplatsen och till stadens verksamheter. En annan ny funktion är presentation av vanliga frågor och svar (FAQ). Ett exempel finns här. Tyck gärna till om formen (texten kommer att uppdateras).

Den senaste veckan har för övrigt bjudit på massor av nyttiga kommentarer och synpunkter. I flera fall har de startat processer i projektgruppen som säkerligen kommer att leda till förändringar framöver. Informationen växer sakta fram och utseendet är långt ifrån klart.

Nu hoppas vi att nytillkomna besökare här på beta-webbplatsen passar på att tycka till. Skriv en kommentar. Allt du kommer att tänka på är välkommet.

Kategorier: Design, Funktioner, Struktur och text


7 kommentarer

 1. Inskickad kommentar

  Jag tycker att huvudrubrikerna, t.ex. ”Bostad & Hushåll” nu blivit aningen för mörka/smutsiga i färgen.
  Länken ”Företagare” längst upp med tillhörande symbol uppfattas som inställningar. Symbolen kanske borde ändras?

 2. Hej, jag tycker att Frågor och svar är en bra idé men det blir snabbt rörigt när det är fler än tio frågor i rad. Kanske även bör hitta ett sätt att undergruppera?

 3. Hej, varje gång jag vill ha reda på vilka komvuxutbildningar som finns så tar det en helsikes tid att hitta rätt och många klick. Bättre om det finns en direkt-ikon till komvuxutbildningssidan annars tröttnar man och använder inte sidan. Om jag inte har helt fel leder det nog också till att många inte söker en utbildning de inte hittar alt inte vet finns.

 4. Jag vet inte om jag uppfattat rätt men är det det smalare utrymmet i mitten på startsidan som kommer att innehålla nyheter från min stadsdel? Själv hittar jag mycket bra nyheter från stadsdelen som jag bor i och tycker utrymmet är alldeles för smalt. Har jag tagit mig in på min stadsdel är jag intresserad av de nyheter som är nära mig och mitt boende. Inte i huvudsak generella nyheter från Stockholms stad. Utrymmena borde åtminstone vara lika fördelade mellan stadens nyheter centralt och stadsdelens nyheter. Skulle t om kunna tänka mig att stadens centrala nyheter tog ett mindre utrymme.

 5. beta.stockholm.se är sten död

  The page cannot be displayed
  Explanation: There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

  Try the following:

  * Refresh page: Search for the page again by clicking the Refresh button. The timeout may have occurred due to Internet congestion.
  * Check spelling: Check that you typed the Web page address correctly. The address may have been mistyped.
  * Access from a link: If there is a link to the page you are looking for, try accessing the page from that link.

  Technical Information (for support personnel)

  * Error Code: 500 Internal Server Error. The host server is unreachable. (10065)

 6. Dag Kättström, Betaredaktör

  Hej Lisa
  Det uppstod kommunikationsproblem på webbplatsen natten till söndagen. Vi ber om ursäkt till alla som drabbades av detta.

 7. Hej!

  Lite småkommentarer om textlayout:

  Svårt att se en tydlig skillnad mellan rubrik 2 och 3, se tex sidan http://beta.stockholm.se/TrafikStadsmiljo/Parkering/Parkeringstillstand/Nyttoparkering/#stadsdel=Bromma

  Det vore även trevligt med lite mer luft mellan styckena, så att det blir tydligt vilken textmassa rubriken hör till. Nu ligger rubrik 2 och svävar nästan mitt emellan två brödtexter. Se http://beta.stockholm.se/KlimatMiljo/Vatten/

  Verdana är gjort för god läsbarhet på webb, även om Arial är OK så varför inte använda det mest läsbara typsnittet? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments