Fototävling – Din bild av Stockholm!

Postad av: Johannes Söderlund,

okanda.jpg
Foto: Yanan Li (Ur fotoboken ”Det Okända Stadshuset”)

bildtavling1.jpg
Många av er har kommenterat bildspelet på den nya webbplatsens startsida – framförallt valet av bilder. Snart lanseras nya stockholm.se och i samband med det bjuder vi in er stockholmare att visa upp era bilder av staden på nya stockholm.se!

Skicka in din bild av Stockholm och få den publicerad med ditt namn på den nya webbplatsens startsida. Se nya webbplatsens startsida.

De bästa bilderna vinner även den nya boken ”Det (o)kända Stockholms stadshus” med bilder av fotografen Yanan Li och texter av Anna-Karin Palm.

Ladda kamerabatterierna och ge dig ut på stan!

Regler för tävlingen:

Tävlingen pågår fram tills den 9 maj 2008.

Skicka bilderna till betawebb@stadshuset.stockholm.se

Kategori: Tyck till!


10 kommentarer

 1. Pingback: .: Oseriösa fototävlingar | cjl.se

 2. Johannes Söderlund, Projektledare

  Hej Calle!
  Tråkigt att du missuppfattat vår intention med tävlingen. Vår avsikt är inte att ”underminera professionella fotografers arbete” – du kan istället se det som ett sätt att marknadsföra dig själv som fotograf, oavsett om du är professionell eller amatör.
  Den webbplats vi under våren låtit Stockholmarna tycka till om vill vi också låta stockholmarna vara med och fortsätta forma – att vara med och bidra med innehållet är ett sätt.
  Vi vill visa upp stockholmarnas Stockholm och då är det också naturligt att det är stockholmarnas bild av staden.
  Bilderna som kommer in ska förstås inte att användas till någonting annat än för bildspelet på startsidan under två veckor.

 3. Torbjörn Brunzell

  Jag tycker inte det spelar någon roll om staden får ”gratis reklam”. Der här en chans att få visa ett Stockholm som inte finns på vanliga vykort. staden är snart ”sönderfotograferad” av proffs. Varför ska vi ”amatörer” inte få visa vad vi tycker är vackert, spektakulärt eller skildra staden ur en personlig synvinkel ?
  Bokpriset är ointressant, viktigare att få synas…..

 4. Det är bra att medborgarna också får visa sitt stockholm. Bra Stockholms stad!

 5. David Daneshmand

  Jag brukar inte kommentera andras bilder men jag ser inte Stockholm i den här bilden utan en palats i Indien med floden Ganges.

 6. David: du kanske inte promenerar runt så mycket i stan? Det är ju södermälarstrand man ser, genom valvet på stadshuset. Härlig Stockholmsbild.

 7. Klipp från min blogg: Det var premiär på stockholm.se stadens nya webbsida idag. Jag var nyfiken och tog mig en titt. Ovanligt stora bilder i högst varierande kvalitet visades på startsidan. ”Visa upp din bild av Stockholm ” löd en text. Men något om att en ersättning skulle utbetalas för att dom skulle använda bilden stod det ej. Dom har nu hittat på en tävling som troligtvis lurar av fotograferna bildrättigheterna i stort sett gratis. En otroligt osmakligt tilltag tycker jag. Jag får kolla upp detta lite närmare när deras webbsida med tävlingsreglerna fungerar. Det handlar om tiotusentals kronor som fotograferna luras på om det är som jag misstänker. I så fall är det ursvagt av Stockholms stad. Jag kanske ska maila dom och säga att dom kan få låna ut Blå Hallen till mig en kväll så ska jag skriva om det på min webbsida. Vilken reklam dom skulle få.

 8. Johannes Söderlund, Projektledare

  Hej Mats, det handlar inte om att lura av fotografer sina bilder utan att låta stockholmarna visa sin bild av staden. Bilderna kommer inte att användas i andra sammanhang.

 9. Pingback: The new stockholm.se is co-designed by us! | weconverse

 10. på hemsidan http://www.gratis-foto.se kan man se några bilder på vattenfallen i stockholm som verkligen får en att inse det vackra i ens omgivning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments