Äntligen är problemen med nya webbplatsen stockholm.se åtgärdade

Postad av: Johannes Söderlund,

Efter några skakiga dagar med nya stockholm.se har vi fått besked från driftsleverantören att webben fungerar fullt ut. Det betyder att besökarna har full tillgång till webben och att publiceringen fungerar.

Orsaken till störningen var teknikproblem hos hos driftsleverantören. Vi har fått olika besked om vad som varit fel och därför har en omfattande felsökning gjorts och en rad åtgärder genomförts. Idag kl. 13.45 meddelade driftsleverantören att alla fel var åtgärdade.

Kategori: Teknik


7 kommentarer

 1. Pingback: Tänk om kraschkonversation | weconverse

 2. Grattis, det måste kännas bra! Undrar hur det fick på EPiservers användarträff i går, önskar jag varit där.
  Hur som, jag har reflekterat lite över strulet, se http://www.weconverse.com/2008/05/08/tnk-om-kraschkonversation/
  Passar samtidigt på att här fråga vad som hände med ”Version 0.8″ till höger om Stockholms logotyp?

 3. Johannes Söderlund, Projektledare

  Hej Richard och tack! Det var spännade på EPi-användarträffen med reaktionerna på främst beta-arbetssättet och de frågor som ställdes från publiken. Det är kul att många tänker i samma banor gällande ett öppet arbetssätt och olika former av medborgardialog via webben.

  Det är en stor och mycket intressant sammanfattning över det som hände vid lanseringen, med värdefulla reflektioner på weconverse. Anledningen till att vi kommunicerat relativt lite kring de problem som fanns är att inte ens vår driftsleverantör visste vad problemen egentligen berodde på.

  Versionsnumret (0.8) togs bort ur toppnavigeringen eftersom många tolkade det som vi bara hade en dåligt fungerande beta-versionen av webbplatsen publicerad, fast siffrorna egentligen skulle spegla att all tilltänkt funktionalitet inte är på plats ännu.
  Inom kort kommer t ex funktionen Jämför Service med mer kartfunktionalitet, och hur vidareutvecklingen av den kan ske kommer vi att ta upp här. En intressant tanke är ju möjligheten att kunna betygsätta våra Simhallar eller Bibliotek, utifrån olika aspekter.

  Vi kommer att fortsätta utveckla webbplatsen. Kommunicera våra förslag och be om förslag här via bloggen, men just nu behöver vi säkra serverdriften och lansera den funktionalitet som är på gång.

 4. Pingback: The new stockholm.se is co-designed by us! | weconverse

 5. Så problemen är åtgärdade, för stunden eller för framtiden?
  Hur ser beredskapen ut för högre belastningar ex vid kriser då folk eftersöker information?

 6. Carl-Henrik Svensson

  Nja, att allt fungerar kan jag inte hålla med om. Det fungerar fortfarande inte att söka i sökrutan och det är väl förmodligen tanken ;-)

 7. Det går inte att hitta adressen till varken Stadshuset eller några politiker.

  J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments