S:t Erik, Lejonet och Gripen

Postad av: Johannes Söderlund,

sterik.jpgÄntligen! Vi som jobbar med övergripande webbfrågor och e-tjänstutveckling i Stockholm, Göteborg och Malmö träffades för att samarbeta över kommungränserna.

Vi i Stockholm och Göteborg fick ut nya webbplatser i maj och Malmö står nu redo för att bygga nytt.

goteborg.jpgEn intressant relflektion är att alla tre kommuner använder olika publiceringsverktyg. (EPi-server, Webshpere, SiteCore) (Malmö har inte valt verktyg för den nya webbplatsen ännu.)

Det blev en väldigt givande dag och det fanns mycket att diskutera, kändes som om vi skulle kunnat prata i en vecka, minst.

Agendan såg ut så här:

Vi passade också på att prata om e-tjänster (eller digitala tjänster som Malmö kallar det) och hur man samordnar utvecklingen i den egna kommunen. Kanske på sikt även utveckla något tillsammans? Om inte tekniskt så i alla fall konceptuellt.

Frågor som är aktuella och som vi gärna vill få in synpunkter och förslag kring är:

Sensmoral:
Alla vägar leder till Stockholm. Göteborg. Och Malmö.

Kategori: Okategoriserad


1 kommentar

  1. Jag skulle vilja se reportage på webbtv, om tex Slussen, Järvalyftet eller något annat spännande.

    Det vore häftigt om användare kunde använda er kartfunktion till att göra egna stadsvandringar som andra i staden, både stockholmare och inte, kunde gå efter. Då kunde man åka på utflykt till en främmande stadsdel, och till exempel gå ”Bosses Brommarunda”, eller undersöka ”Familjen Wallius bästa lekplatser i Hägersten”…

    Det vore kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments