Planera din cykelresa i Stockholmsregionen – Beta

Postad av: Johannes Söderlund,


Ett antal spännande funktioner och tjänster arbetas just nu fram för stockholm.se – cykelreseplaneraren är en av dem.

Det långsiktiga målet är att så mycket som möjligt av stockholmarnas kontakter med staden ska gå att sköta, åtminstone delvis, över nätet. Det betyder förstås inte att man måste välja den vägen, bara att möjligheten ska finnas.

beta-cykel-2.jpg

Vår ambition med stockholm.se är att den också ska ge ett mervärde. Ett sådant exempel är den senaste funktionen som är på gång: cykelreseplaneraren.

Med den kan du som vill resa i stan planera din cykelresa, och välja den säkraste eller den snabbaste vägen. Din rutt optimeras, och reseplaneraren ser till att du inte hamnar på otillåtna cykelvägar som motortrafikleder eller enkelriktade vägar.

Reseplaneraren innehåller hela stadens cykelnät, och hela länets vägnät. Allt eftersom kommer hela länets cykelvägar att fyllas på. Dessutom finns information om cykelparkeringar, lånecykelstationer, cykelpumpstationer.

Cykelreseplaneraren baseras på vägnät från Vägverkets nationella vägdatabas och Stockholms stads lokala vägdatabas. Om någon förändring sker ute på gatorna kommer det därför snabbt in i reseplaneraren. Även tillfälliga störningar, t ex grävningsarbeten, evenemang eller trafikomläggningar kan i framtiden visas på kartan och i din rutt tack vare kopplingen till stadens system.

Vad tycker om ni om betaversionen av cykelreseplaneraren? Hur kommer ni att använda funktionen? Hur ser ni på funktionaliteten, kartbild och gränssnitt? Är det något som skulle kunna förbättras?

Testa Cykelreseplaneraren här.

Ny adress för Cykelreseplaneraren.

Skicka in dina synpunkter! Skriv i kommentarfältet, mejla dina synpunkter till betawebb@stadshuset.stockholm.se, eller besök cykelreseplanerarbloggen.

beta-cykel-3.jpg

Sensmoral: Tour De Stockholm

Kategori: E-tjänster


8 kommentarer

 1. Fantastiskt bra! Satt bara för någon vecka sedan med Cykelkartan på papper och försökte räkna ut bästa vägen från Skogås till jobbet på Stora Essingen. Det här är MYCKET bättre. Tack! :-)

 2. Otroligt bra och snygg tjänst! Nu slipper jag testa mig fram varje gång jag ska hitta den optimala vägen till en ny plats i Stockholm.
  ps. Varför heter den även BillyBike?d.s

 3. Jan-Ingvar Lindström

  Kommentaren har avpublicerats enligt författarens önskemål.

 4. verkligen en fantastisk idé, tack!!!

 5. Fantastiskt!!!! Äntligen!!! Varför har detta inte funnits tidigare???!! Vi har alldeles nyss hittat till siten och kommer att testa den hårt. Kommer sannolikt underlätta något enormt för oss när vi cyklat i sommar. Vi har hunnit testa den på ett fåtal sträckor; alla funkade jättebra! Har också testat den visuelt mot cykelvägar vi brukar ta till jobbet och det ser rimligt ut. Please färdigställ och lansera stort! Kommer rekommendera den stort till alla vi känner. Om ni vill ha förbättringsförslag, så kanske det vore – där det är möjligt – att skriva ut vad platserna heter längs vägen alt. vilka vägar/broar man följer parallellt med. Drömmen vore att få satellitbild alt vanlig karta i skikt (där höjdanvisningar vore toppen). Vi följer med spänning och återkommer gärna när vi testat den mer!

 6. Johan, för att skaparen kallas för Billy.

 7. Hej,

  1 – Sökte från Näsbyparks Centrum till Kista Centrum: Platserna hittades inte. Det är oerhört frustrerande i en verklighetssituation. Antingen måste kartan kompletteras med de vanligaste ”flummiga” söktermerna, eller sa kanske användarna får lägga till platser och vägar med nagon sorts moderatör funktion.

  2 – Jag bor i Paris och cyklar mountainbike till mitt jobb. Jag tror det finns behov för två kategorier, cykelbana, och stig. Stigar har fördelen att kosta mycket mindre än cykelbanor, de är gratis: Kanske också en kandidat för användarkomplettering.

  3 – Google maps (i all fall i Frankrike) har en funktion navigera till med tillvalen: per bil, per betalväg, till fots. Er demo version är trevligare än google maps, men jag tror att ni måste lägga till något extra för att konkurrera med google (kanske användaruppdatering som nämnt ovan).

  4 – Som för alla dessa typer av applikationer, skicka vägbskrivning till em mobiltelefon, till en emeiladress, till en GPS blir nog obligatorisk.

  5 – Kanske en ide skulle vara att visa liknande färdvägar. Om jag vill cykla från Nasbyparks centrum till Kista, kanske manga redan har hittat intressanta färdvägar som delvis stäammer överrens och som jag kan ta delvis: Enebyberg -> Sollentuna , Sollentuna -> Kista. Om vägarna dessutom vore betygsatta efter hur mycket biltrafik man undviker vore det en ännu bättre hjälp.

  6 – Långpendlare per cykel kanske ocksa skulle vilja ”samåka” med andra cyklister. Kanske några rudimentära social networkfunktioner skulle kunna göra detta möjligt. Om jag ser att ”Berra27″, ”terminator” och ”Gammal Gubbtjuv” ocksa cyklar från Näsbypark till Kista varje dag, kanske vi kan göra sällskap, eller tävla eller dela cykelpump.

 8. Hej!
  Fantastisk sida. Kollade lite och den verkar ge vettiga förslag på resrutt. Märkte dock att cykelvägen mellan Rörstrandsgatan och Karlbergs slott inte fanns med. Vill man åka från Karlbergs slott till Rörstrandsgatan så föreslår den en väg som går över Kungsholmen runt hela Klara sjö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments