Sök bygglov på stockholm.se (i en nära framtid, nära dig!)

Postad av: Johannes Söderlund,

byggtjanst_2.jpg
Sökning bland ärenden i diariet

Stockholms stads stadsbyggnadskontor börjar närma sig lansering av sin första e-tjänst.

Den är till för dig som vill söka bygglov eller som redan har pågående byggärenden i Stockholm. Genom tjänsten kommer du att kunna logga in och följa, eller komplettera aktiva ärenden men också göra en helt webbaserad bygglovsansökan.

Kravet är att du har e-legitimation eller bank-ID.
Tjänsten ger dig också möjlighet att göra sökningar i diariet där pågående byggärenden finns, och i e-arkivet där avslutade byggärenden lagras. E-arkivet kan du använda om du till exempel vill hitta gamla ritningar på ditt hus. Dessutom kommer du att kunna söka efter detaljplaner och pågående planarbeten.

Du kan även köpa kartutdrag till ditt bygglov genom vår e-butik.

Allt kommer inte att vara på plats samtidigt, men vi planerar att lansera de första funktionerna någon gång efter sommaren. Mer information om detta kommer i augusti!

Kategori: E-tjänster


7 kommentarer

 1. Hej,
  Hur ligger ni till med lanseringen av bygglovstjänsten? Den kanske redan är lanserad men jag är dålig på att hitta? Sitter och suger på några ritningar jag skulle vilja ladda upp.

  /Jonas

 2. Johannes Söderlund, Projektledare

  Den är på gång och finns i dagsläget i en testversion. Den är snart, snart, snart klar.

 3. Bygglov är en punktskatt i syfte att öka kommunens intäkter. Hur man bygger på egen tomt klarar de flesta personer av att reda ut på egen hand efter de regler som finns (exempelvis 4 meter från tomtgräns). Det är helkrångligt och byråkratiskt att ansöka om bygglov och även om man kan skicka in handlingarna på webben så ska de ändå tas fram och framställas ‘fackmannamässigt’ dvs arkitektritat.
  Bygglov har vi haft i Sverige och det tillämpas allt striktare – syftet är främst skatteintäkter men även att blidka avundsjukan genom att se till att alla bor i likställiga kvadratformade kuber eller radhus med samstämmiga färger och total avsaknad av individualism, charm och trivsel. Hela Sverige har blivit en enda stor IKEA katalog. Mästerligt designat av våra kommunbyråkrater! Leve folkhemmet och avundsjukan!

 4. Den 24 september blev svaret ”snart, snart, snart”. Idag, den 20 november, letar jag förtvivlat. Var hittar jag bygglovstjänsten?
  Ulla

 5. Jag skulle vilja ha en tydligare väg att via internet skicka handlingar till diariet, i mitt fall en komplettering till bygglovsansökan. Jag kan inte hitta något e-postadress till diariet!!!
  Mvh, Johan

 6. Pingback: Case#24 Stockholms stads utvecklingsblogg - VD-BLOGG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments