En ingång för att tycka till om stadens verksamhet

Postad av: Johannes Söderlund,

tyck_till_bild

Ett av de pågående e-tjänstprojekten i Stockholm handlar om att skapa EN ingång för att tycka till om alla verksamheter i staden (som kommunen ansvarar för).

Du kommer med hjälp av frågor och följdfrågor lotsas fram till relevant information för att lösa problemet eller till en anmälningstjänst för att skicka in en idé, synpunkt eller ett klagomål till den som är ansvarig.

Efter att du t.ex. skickat in en anmälan kommer du också att få information om status på ditt ärende på stockholm.se.

Se prototypbilder på klagomålstjänsten:

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

Kategori: E-tjänster


7 kommentarer

 1. @ Johannes!

  Jag har en fråga angående en e-tjänst angående förskola hos stockholms stad.

  Tjänsten heter ”Min barnomsorg” och ska gå att logga in på med e-legitimation.

  * Var någonstans kan jag hitta alla officiella regler som gäller för tjänsten.
  * Var finns samtliga kriterier att läsa, som jag måste uppfylla för att kunna logga in på min barnomsorg?

  Eller vem ska jag kontakta för att få reda på svaren på ovanstående två frågor?

  Mvh Anton

 2. Johannes Söderlund

  Hej Anton!

  Jag har vidarebefordrat frågan, men du kan även ringa till kontaktcenter 08-508 00 508.

 3. Det förslag som föreligger för Slussens ombyggnad är en katastrof för huvudstaden. Det största övergreppet är att den vy man nu har helt försvinner. Vidare undrar man varför det behövs en 8-filig motorled in i stan. Man tänker tydligen mer på bilister än gående, som hänvisas ner i de undre regionerna.
  Förstör inte mer av vår vackra stad än Ni, den nu sittande majoriteten, redan har gjort! Detta kan inte göras ogjort!!
  Förkasta det urdåliga förslaget!

 4. Det är svårt att förstå att det fortfarande är väldigt svårt för en turist att hitta ”sina” sidor. Vet man inte att många turister besöker Stockholm och sidan måste vara anpassad för dessa?
  Sökte husbils-camping och hamnade till slut i en web-shop efter att ha sökt på ordet camping.

  Grattis!

  / Hans 30 års datorvana.

 5. Håller med, varenda stad har en länk ”turism” om du söker på /stadsnamnet.se/ utom just Stockholm. Helt fantastiskt korkat.

 6. Johannes Söderlund

  Detta är nu ordnat

  vänligen
  /johannes

 7. Jag tycker att det är märkligt att det inte finns en plats med information för de som vill hjälpa till med attt vara en stödperson – helgboende – jourplats eller allt det som finns. Själv har jag haft funderingar en längre tid och jag har gått till närmaste socialkontor och frågat vem jag ska prata med för att få veta:
  -Vad finns det som jag kan göra?
  - Hur går jag till väga?
  - Vilka krav ligger på mig – behöver jag gå kurs?
  -Vad är ersättningen för insatsen?
  INGEN VET!

  Jag har lusläst STHLM`s stads hemsida – utan svar!
  Ofta hör jag på radio att det är för knapphändiga resurser för att kunna stödja familjer och utsatta människor/ungdomar/barn och då är det många av oss ”svenssons” som gärna vill göra en insats men att få reda på HUR,!! är det ingen som talar om på radion.
  Hur gör jag? Kerstin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments