Stockholm.se – 3 år och på väg mot nästa version

Postad av: Johannes Söderlund,

Den 6 maj 2008 lanserades den ”nya stockholm.se” i sin nuvarande form. Och det är nog just formen som är det enda som faktiskt varit oförändrad hela vägen.

För det är mycket som har hänt de senaste 3 åren sen stockholm.se lanserades och e-tjänstutvecklingen tog fart på riktigt.

Några saker som hänt är:

Några andra höjdpunkter som tagits fram är bl.a.:

Förutom utvecklingen av konkreta möjligheter till ökad service så har även tillgängligheten varit väldigt viktig under de här åren.

Både ur perspektivet att finnas tillgänglig (SLA 99,7%), men också att den ska kunna användas av så många som möjligt. Ambitionen har varit att följa de riktlinjer som finns fullt ut för att stockholm.se ska validera mot t.ex. WCAG 2 så att den fungerar bra med de hjälpmedel och behov som finns hos alla våra användare.

En annan rolig sak är att även om stockholm.se är en av de större kommunwebbarna så bedömde Sveriges Kommuner och Landsting vid årsskiftet att stockholm.se är en av de 10 kommunala webbplatserna som det är lättast att hitta på (vilket förstås är jätteroligt, men det kan bli bättre).


Just nu, 2011

Under 2011 så har flera saker hänt på stockholm.se.


På väg mot 2012!

Stockholm.se uppdaterades tekniskt till EPi-server 6 under vintern och i dagarna så har ett revideringsarbete påbörjats för möta de behov som kommer de närmaste åren. Stockholm som stad växer med ungefär tiotusen nya stockholmare per år och det byggs på flera platser för att möta behoven av den växande staden.

Sedan 2008 har också besökarantalet på stockholm.se ökat med ca 50 000 per/månad och år. Intresset för stadsbyggnadsfrågorna blir större, samtidigt som kraven på att kunna hantera sina ärenden inte bara via dator, utan också via nya enheter så som iPads och smartphones också ökar.

Stockholm.se kommer därför under hösten att förändras etappvis – och nu kommer det nog också att synas, då även formen från 2008 uppdateras.

Kategori: Okategoriserad


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments