Nya designguidelines för e-tjänster

Postad av: Johannes Söderlund,

För att undvika vanliga användbarhetsmissar och få mer enhetliga e-tjänster har de tidigare utvecklingsriktlinjerna nu även blivit en presentation med konkreta exempel. Riktlinjerna baserar sig bland annat på principer för tillgänglighet, tidigare erfarenheter, gemensamma funktioner och den nya grafiska profilen.

Designguidelines

 

Kategori: Okategoriserad


3 kommentarer

  1. Som ny användare måste jag säga att det är extremt förvirrande att vissa tjänster ska användas med vad ni kallar för ”enkel inlogg” och andra med e-legitimation. Ett konto där medborgare väljer EN sorts inlogg och kommer åt alla tjänster vore otroligt mycket med användarvänligt.Men om det nu inte går på grund av olika säkerhetsnivåer borde det åtminstone fungera att ha ETT konto och EN inlogg för medborgare med e-legitmation. Som det är nu letar jag förgäves efter ett ställe där jag kan logga in med min e-legitimation för att boka kulturskola. Men ger upp och skaffar ”enkel inlogg” trots att jag har e-legitimation. Inte användarvänligt.

  2. Hej Love, det är som du säger inte helt smidigt alla gånger.

    Vi kommer därför att lansera en ”mina sidor” där du hanterar alla dina konton och uppgifter på samma ställe under början av 2014 för att råda bot på detta.

    vänligen
    johannes

  3. Pingback: Koncept för stockholm.se #1 – Kontraster | Utvecklingsbloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments