En snabbare webbplats?

Postad av: Johannes Söderlund,

I samband med att stockholm.se gjordes responsiv hade vi också som målsättning att få webbplatsen snabbare. Redan efter den visuella uppdateringen våren 2013 gick det betydligt fortare och visst, efter omgörningen nu i mars så kändes den faktiskt ännu lite snabbare. Men hur mycket snabbare blev det egentligen, eller handlade det bara om en form av placeboeffekt?

I januari i år testade Apica webbplatsen i samband med att Internet World  släppte Topp 100-listan. Renderingstiden på stockholm.se landade då på 2300 millisekunder i det gamla ramverket. Så strax efter driftsättningen av det responsiva ramverket så genomfördes en motsvarande uppföljning.

Resultatet från sista veckan i mars blev då 1202 ms i snitt och 1053 ms i median. En klar förbättring, vilket också gör att upplevelsen blir mycket bättre via mobilsurf som det var tänkt.

Tid och datamängder

 

Kategori: Okategoriserad


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Subscribe to comments